Square
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “Niets is zwart wit” – 40 passieprenten van Aad de Haas

16 april 2022 - 13:00 - 17:00

Niets is zwart wit
Passieprenten van Aad de Haas in Franz Pfanner Huis Arcen

Op Paaszaterdag, Paaszondag en Paasmaandag, 16 t/m 18 april vindt in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen de expositie ‘Niets is zwart wit’ plaats. Getoond worden 40 Passie-prenten van Aad de Haas, die tijdens de expositie desgewenst nader toegelicht worden. De expositie is geopend van 13.00-17.00 uur.

Aad de Haas (1920-1972), was een Nederlands beeldhouwer, graficus en kunstschilder, wiens werk meestal wordt gekarakte-riseerd als figuratief expressionistisch. Zijn naam wordt vooral verbonden met zijn muurschilderingen in de Sint Cunibertus-kerk te Wahlwiller (1947). Tegen de kruiswegstaties groeide weerstand van kerkelijke zijde en ze moesten uiteindelijk ver-wijderd worden. In 1981 konden ze pas weer terugkeren.

De 40 lino’s werden in drie dagen vervaardigd door Aad de Haas en vallen nauwelijks op in vergelijk met zijn schilderijen die soms een verpletterende indruk achterlaten. De zwart-wit li-nosneden verbeelden op een hedendaagse wijze het lijdens-verhaal. De eerste lino gaat over de intocht in Jerusalem. De laatste lino eindigt met de uitbeelding van de Paasmorgen en Paasavond. Niet alle 14 kruiswegstaties zijn in de prenten afge-beeld, maar des te meer is er aandacht voor de gewone mens in de wereld van vandaag. Hiermee krijgt het lijdensverhaal van Christus een actuele betekenis.
Het gaat in deze serie om liefde en dood en hoe mensen in die verhouding met elkaar omgaan. Niets in die verhouding is zwart wit.

Naast de Paasdagen zijn de 40 lino’s ook te zien tijdens de me-ditatiebijeenkomst op Goede Vrijdag. Ze vormen dan een con-trast met een andere, kleurrijke kruisweg van Aad de Haas.
De lichtbeelden worden ondersteund met korte teksten en meditatieve muziek van Anne-Marie van den Bercken op fluit. De meditatie op Goede Vrijdag 15 april begint om 20.00 uur.

Iedereen is welkom. Entree is gratis. Giften zijn welkom. Voor meer informatie zie www.franzpfannerhuis.nl

Gegevens

Datum:
16 april 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:
Site:
http://www.franzpfannerhuis.nl

Organisator

Franz Pfanner Huis
E-mail
franzpfannerhuis@home.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen
Klein Vink
Arcen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon
077-4732279
Bekijk de site van Locatie