Square
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expositie “Ontmoetingen en Emoties”

Expositie “Ontmoetingen en Emoties”

28 mei 2022 - 13:00 - 17:00

Ontmoetingen en Emoties

Een serie indringende portretten wordt geëxposeerd door Kees Habraken uit Breda in het Franz Pfanner Huis van 24 april – 29 mei 2022.
Tijdens zijn talrijke reizen ontmoette Kees veel mensen. Hij registreerde hun vreugde, geluk en opwinding, maar ook hun zorgen, angst en bedroefdheid. In plaats van daarover met woorden te vertellen verhaalt hij op beeldende wijze over zijn ervaringen en observaties.
De schilderijen van Kees Habraken zijn figuratief. Maar zijn doel is niet in de eerste plaats een zo goed mogelijk gelijkend portret van zijn ‘modellen’ te maken. Zijn werk weerspiegelt vooral hun emoties. Die zijn universeel, on-geacht de plaats waar mensen wonen, de kleding die zij dragen of hun etni-sche achtergrond.

Die gerichtheid op het innerlijk van de mens vindt zijn oorsprong in het voormalige beroep van de kunstenaar. Want voordat Habraken zijn passie voor het schilderen weer oppakte, was hij werkzaam als psychotherapeut: een beroep waarin hij zijn cliënten moest observeren en zich moest verdie-pen in hun emoties en drijfveren. Het talent om emoties te ‘lezen’ vertaalt zich in zijn werk als portretschilder. Je kunt hem typeren als een beeldend verhalenverteller.

Werkwijze:
De meest gebruikte techniek in zijn olieverfschilderijen is “alla prima”, een Italiaanse term die een olieverftechniek aanduidt waarbij verf in één keer aangebracht wordt in plaats van door herhaald schilderen.

Biografie en opleiding,
Atelier voor vrije schilderkunst Breda. Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België in deeltijd gedurende 7 jaar. Exposities: in Nederland, Bel-gië, Frankrijk Duitsland en Zweden. Zie ook: www.keeshabraken.nl

Openingstijden
Op 24 april om 11.30 uur is de officiële opening, verricht door Joep Vosse-beld, curator van het Odapark in Venray.

De expositie is open op woensdag, zaterdag en zondag en op Hemelvaarts-dag van 13:00 tot 17:00 uur. Kees Habraken zal ook zelf aanwezig zijn op 27 april en 26 en 29 mei. Entree vrij, giften zijn welkom.

Gegevens

Datum:
28 mei 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:
Site:
http://www.franzpfannerhuis.nl

Organisator

Franz Pfanner Huis
E-mail
franzpfannerhuis@home.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen
Klein Vink
Arcen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon
077-4732279
Bekijk de site van Locatie