Square
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “Over grenzen heen” Anne Thoss

6 maart - 13:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Gratis

OVER GRENZEN HEEN

Laat u verrassen door de fascinerende collectie van Anne Thoss te zien in het Franz Pfanner Huis. De expositie “Over Grenzen Heen” omvat kunst-werken met een krachtige uitstraling die onrecht en vrijheid in beeld brengen met als een rode draad het thema ‘Grenzen’.

Anne Thoss
Opgegroeid in de grensstreek tussen Duitsland en Nederland, zijn haar er-varingen individueel en sociaal gevormd. De grenzen van het haalbare, draaglijke en onbereikbare, waarbinnen de mens zich beweegt, zijn steeds weer een onderdeel van de kunst, waarmee zij de geschiedenis van de mensheid kritisch in beeld brengt. Haar beeldvorming nodigt uit om el-kaar met respect en menselijkheid – over de grenzen heen – te ontmoeten en door inzicht te verbinden.

Studio in Duitsland en Nederland. Autodidactische studie van schilderen.
Freelance artiest sinds 1996.
Na zich aanvankelijk intensief met schilderen bezig gehouden te hebben, kwamen daar in de loop van de tijd collages, werken met metaal, digitale beeldbewerking en vooral installaties bij. Sinds 2014 ligt het accent bij Anne Thoss op het vormgeven van objectkistjes en installaties. Bovendien ontstonden in verband met de installaties de figuren van de “Menschen- kinder” die uiteindelijk als bovenmaatse figuren in de openbare ruimte werden neergezet.

Objectkistjes
Kisten en koffers worden vaak gebruikt om verhalen en geheimen in te bewaren en door te geven. Elk objectkistje vertelt zo’n verhaal of een gebeurtenis. De metalen kistjes bieden Anne Thoss een basis voor het cre-eren van objecten, zowel in samenhang met, als onafhankelijk van het beschilderen ervan. Het gebruik van verschillende materialen en de com-binatie van de verschillende technieken, maken zowel experimentele als geplande projecten mogelijk. De selectie van de kistjes, het beschilderde doek als achtergrond, het gegoten hars en de andere materialen zijn het resultaat van de confrontatie met een concreet thema. De metalen kistjes ondergaan een kunstmatige veroudering totdat het gewenste uiterlijk is bereikt. Er wordt in meerdere lagen hars gegoten om een driedimensio-naal effect te verkrijgen. Gegoten hars conserveert het thema symbolisch en maakt het tegelijkertijd ‘bevroren’ en transparant. Het openen respec-tievelijk sluiten van de kistjes biedt de toeschouwer de mogelijkheid zich bewust met het thema bezig te houden of zich ervan af te sluiten.

Anne zal op 5, 6 en 20 maart tijdens de openstelling van de expositie aanwezig zijn. Zie ook: www.annethoss.de

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://www.franzpfannerhuis.nl

Organisator

Franz Pfanner Huis
E-mail:
franzpfannerhuis@home.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen
Klein Vink
Arcen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
077-4732279
Bekijk de site van Locatie