Square
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Indian Summer met Dokwerk Saxophone Quartet

22 oktober - 11:30 - 12:30

€15,00

Indian Summer Concert in MFA De Schans

Podium Pfanner heet op zondag 22 oktober 2023 het “Dokwerk Saxophone Quartet” met het Indian Summer Concert welkom in MFA de Schans in Arcen, Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3. Aanvang 11:30 uur. Het saxofoonkwartet speelt tijdens het concert werken van Ferenc Farkas, Ramin Amin Tafreshi, Philip Glass, Ian Wilson, Kurt Weill en Astor Piazzolla.

Vier enthousiaste musici uit alle windstreken hebben elkaar gevonden in cultureel Amsterdam. Lisa Schreiber (sopraansaxofoon), Jen-Hong Wu (altsaxofoon), Ileana Termini (tenorsaxofoon) en Pedro Silva (baritonsaxofoon) studeren daar momenteel aan het Conservatorium bij de Nederlandse saxofooncoryfee Arno Bornkamp.

Het ensemble wint regelmatig prijzen op kamermuziek-concoursen, zoals de 1e prijs tijdens de Internationale Competitie “Vítor Santos” 2021 in Portugal, een gedeelde 1e prijs op het Italiaanse Concours voor hedendaagse muziek ‘Reate’ en tijdens het Nederlandse ‘Kamermuziek Concours Gelre 2022’ zowel de 1e als de Podiumprijs. In 2023 werd hun debuut CD ‘Intersections’ opgenomen.
Zij bezoeken masterclasses in de hele wereld en zoeken andere bronnen op om van te leren zoals de barokspecialist Walter van Hauwe, percussionist Arnold Marinissen en de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Door middel van het combineren van hun individuele culturen en achtergrond beschikken deze vier musici over een grote variëteit aan muzikale mogelijkheden en keuzes. Zij streven ernaar een vaste plek voor de klassieke saxofoon te veroveren in de muziek van vandaag en morgen!

De entree bedraagt 15 euro. Het concert duurt 60 minuten zonder pauze. Horecagebruik achteraf is voor eigen rekening. Reserveren wordt aanbevolen via reserveren@franzpfannerhuis.nl Voor meer info tel. 06-23550214 en www.franzpfannerhuis.nl

Gegevens

Datum:
22 oktober
Tijd:
11:30 - 12:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Site:
www.franzpfannerhuis.nl

Organisator

Franz Pfanner Huis
E-mail
franzpfannerhuis@home.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen
Klein Vink
Arcen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon
077-4732279
Bekijk de site van Locatie