Square
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Moederdagconcert op de Zondagochtend

14 mei - 11:30 - 13:30

€15,00

Sophia Kamerkoor uit Kiev te gast in Arcen

Op zondag 14 mei is het Sophia Kamerkoor uit Kiev te gast bij Podium Pfanner in MFA De Schans in Arcen. In september 2022 concerteerde het Sophia Kamerkoor samen met kamerkoor Cantate in het Franz Pfanner Huis, waar het koor bij het publiek een onuitwisbare indruk achtergelaten heeft door de perfecte zuiverheid, de discipline en de muziek vanuit het hart.

Het Sophia Kamerkoor is een unieke creatieve formatie van zangers, verenigd vanuit het verlangen naar het creëren van hoogwaardige koormuziek. Het ensemble werd in 2007 opgericht door Ivan Bogdanov en wordt sinds 2010 geleid door Oleksii Shamrytskyi.

Sinds 2012 neemt het Sophia koor regelmatig deel aan festivals en internationale wedstrijden. Zo won het koor in 2014 en 2018 de eerste prijs op het Internationale Festival van Orthodoxe Kerkmuziek “Hajnovka “. In juli 2016 vertegenwoordigde het Sophia Koor de Oekraïne op de Bela Bartok International Choir Competition in Debrecen (Hongarije), een van de meest prestigieuze koorconcoursen ter wereld. Het koor won daar de eerste prijs in de categorie kamerkoren en een diploma voor de beste dirigent. In 2017 en 2019 werd kamerkoor Sophia op de Seghizzi International Competition in Italië tot winnaar uitgeroepen.

In het programma Licht van de hele wereld bezingt het koor de kracht van de geest, als een licht in de duisternis. Het programma omvat 500 jaar koorgeschiedenis en laat ons de samenhang en het onderscheid tussen de muziek van onder meer Di Lasso en Diletsky, Bruckner en Koshyts en Penderetsky en Petrichenko horen.

De missie van het project is geld inzamelen ter ondersteuning van creatieve koren die in de Oekraïne werken. Een deel van het geld zal worden besteed aan de aanschaf van individuele verlichting die niet afhankelijk is van gecentraliseerde energievoorzieningen.

De voorstelling op 14 mei in MFA De Schans, Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3 in Arcen begint om 11:30 uur.

De entree bedraagt: € 15,- inclusief koffie/thee in de pauze.
Reserveren is noodzakelijk: reserveren@franzpfannerhuis.nl
Nadere info 06-23550214.

Gegevens

Datum:
14 mei
Tijd:
11:30 - 13:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.franzpfannerhuis.nl

Organisator

Franz Pfanner Huis
E-mail
franzpfannerhuis@home.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MFA De Schans Arcen
Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3
Arcen, Nederland
+ Google Maps