Con Brio 40 jaar (23-03-1978 / 23-03-2018)

Square

Con Brio 40 jaar
Zoals in de vorige uitgave van de Mini Koerier vermeld is werd op 23 maart 1978 onze gemende zangvereniging Con Brio opgericht.
Dat is alweer 40 jaar geleden. Daarom is vanuit het bestuur geopperd om aan dit feit wat meer cachet te geven.

Onze repetitieavond van 22 maart werd gebruikt om het een en ander uit te voeren.
We hadden die donderdag slechts een halve repetitie, waarbij onze dirigent Marcel aangaf, dat ieder een lied van voorkeur kon opgeven, wat wij daarna ten uitvoer brachten.
Om 21.00 uur hielden we een korte pauze, onder het genot van een kop koffie en een
lekker stukje vlaai.
Daarna nam onze voorzitter Jacques Janssen kort het woord en memoreerde hierbij aan de periode van de afgelopen 40 jaren.
Vervolgens werden de 8 jubilarissen, Gon Gielen, Marijke Lambriks, Chris Tijssen, Petra Verheijen, Frans van de Horck, Jan Huijs, Frans van de Laar en Lei Puyn naar voren geroepen, waarbij Jacques ieder afzonderlijk kort toesprak. Zij ontvingen van hem ieder een oorkonde, waarna elk van hen nog een bos bloemen en een cadeaubon kreeg uitgereikt.

Vervolgens werd aan elk koorlid een ongedateerde kalender uitgereikt welke voorzien was van foto’s van het koor en de diverse dirigenten vanaf de oprichting tot heden.
Een woord van dank aan al diegenen die hieraan hebben meegewerkt (onder andere Frans van Horck en Mien en René Colbers) is hier zeker op zijn plaats.
Na de uitreiking van de kalenders werd er nog lekker doorgekletst door alle aanwezigen onder het genot van een drankje en diverse versnaperingen.
De dames kregen een nieuwe sjaal. Deze zal voor het eerst gedragen worden bij het eerste concert wat wij op uitnodiging van “Die Sevensanghers” te Sevenum geven. Hierover en over onze andere activiteiten vertellen wij later meer.
Over de knallende afsluiting van ons jubileumjaar dienen nog diverse ideeën te worden bekeken op hun uitvoerbaarheid. Ook wat betreft de eventuele datum.
Houd alvast rekening met dit evenement.

Namens Con Brio
Dieter Achten
secretaris

jubilarissen Con Brio 2018.jpg