Advent

Square

In de voorgaande aankondiging van het aankomende Adventsconcert heb ik melding gemaakt van het feit, dat dit mede uitgevoerd wordt door de “Vocal group In the Mood” uit Venlo. Onderstaand wil ik graag een korte beschrijving geven van dit koor:

Sinds 1973 geeft het koor “Vocal group In the Mood” uit Venlo mede klank en kleur aan verschillende festiviteiten.
Ook in verschillende Venlose kerken en omstreken is het koor een graag geziene gast.
Het koor is begonnen onder Broeder Eventio als een tweestemmig jongenskoor. Dit is later onder supervisie van dirigent Math Scherion uitgegroeid tot het vierstemmig “Jeugd- & Jongerenkoor Heilig Hart”. In 1988 heeft Marianne Maessen-Scherion, zijn dochter, het stokje overgenomen.
Sinds het voorjaar van 2015 wordt het koor begeleid door Ben van Daal met vrolijke klanken in de verschillende genres van muziek, zoals onder andere gospel, pop, Kerst, Nederlandstalig en musical.
Het is een gemêleerd koor bestaande uit 24 leden, verdeeld over 4 stemsoorten, jong en oud, en heel enthousiast.

Woordje van de dirigente Ria Janssen:
In 1983 ben ik begonnen als dirigent en heb sinds die tijd een diversiteit aan koren gehad. Het dirigentschap biedt mij de mogelijkheid om muzikale ideeën en inspiratie die ik heb, naar mijn eigen idee uit te werken.
Dit gebeurt in de vorm van een arrangement. Ik geef er de voorkeur aan om de arrangementen zelf te schrijven, aangezien ze dan geschreven zijn op het lijf van het koor en dus uniek in deze.
Belangrijk voor mij is, dat door het wekelijks repeteren een proces van saamhorigheid ontstaat, waardoor het muziekstuk tot bloei komt.
Mijn functie hierin is, om de muziek zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, door middel van het werken aan intonatie, uitspraak, ademhaling, het luisteren naar elkaar en de samenzang.
Dirigent/Arrangeur. Wanneer aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan is zangplezier een feit! Voor ieder nieuw koor geldt, dat ik uitga van het bestaande repertoire om van daaruit, in overleg, een ontwikkeling te starten.
Tevens stel ik mijn expertise graag ter beschikking voor bijvoorbeeld een workshop koorzang of voor het uitwerken en op maat maken van een arrangement. Het adviseren van (startende) collega-dirigenten is ook een onderdeel van mijn werkzaamheden.
Ik wens tot slot iedereen, zowel het publiek als de uitvoerende koren, een schitterend en mooi Adventsconcert !!

Namens Con Brio,
Dieter Achten (secretaris)

Advent.jpg