Verslag concert “TIJD” d.d. zaterdag 2-11-2019

Square

Verslag van concert “TIJD” d.d. zaterdag 2 november 2019

Zaterdagavond zijn de aanwezige toehoorders getuige geweest van een perfecte samenwerking tussen twee kernen bij een concert met het thema “TIJD”. Het concert werd in het kader van Horst aan de Maas 800 georganiseerd in de BMV te Broekhuizenvorst.
Fanfare St. Nicolaas uit Broekhuizen, Fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen en zangvereniging Con Brio ondersteund door een combo, bestaande uit de gitaristen Peter Verheijen en Peter Gooren, met als toetseniste Maartje Smedts evenals de solisten Nick Knelissen en Bo van de Bergh, hebben een avond verzorgd waarbij alles opgehangen was aan tijd en waarbij tijdens de uitvoering de tijd werkelijk voorbij vloog.
Het concert werd geopend door fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen onder leiding van de dirigent Jo Laumen met een ruim overzicht in de tijd, waarbij onder andere enkele nummers van The Beatles op schitterende wijze werden uitgevoerd.
Daarbij werden passende beelden geprojecteerd, hetgeen de muziek nog meer glans gaf.
Ook het samenspel van de beide fanfares afzonderlijk met de zang van Con Brio tijdens de gespeelde stukken, in combinatie met de geprojecteerde videobeelden, was een lust voor oog en oor.
Voordat de pauze werd ingezet zong Con Brio met dirigent Marcel Kuepers en op piano ondersteund door Oksana Bos-Baljva nog enkele nummers, waarbij met name het stuk “ONLY TIME” van Enya schitterend werd vertolkt, alsmede het lied “THE SYNCOPATED CLOCK”.

Na de pauze werden de plaatsen van de fanfare Broekhuizenvorst & Ooijen ingenomen door de muzikanten van fanfare Sint Nicolaas uit Broekhuizen, onder leiding van dirigent Geert Jacobs.
De eerste 3 nummers werden uitgevoerd door Con Brio, alvorens de fanfare het stokje over nam.
In een totaal andere setting werden hier ook weer “TIJD” gerelateerde nummers ten gehore gebracht, waarbij Con Brio het nummer “TIME” vocaal ondersteunde.
Nick Knelissen en Bo van de Bergh zongen respectievelijk de nummers “LEEF” en “NINE TO FIVE”, waarbij het publiek helemaal uit z’n bol ging. Er volgde nadien een oorverdovend applaus voor beiden.
Voor Bo, vanwege de schitterende wijze waarop zij het lied van Dolly Parton voor het voetlicht bracht, en voor Nick, aangezien hij dit “TIJD-loze” nummer als een waardevolle boodschap heeft kunnen brengen, waardoor het een knallende uitsmijter werd van een voor de toehoorders zéér succesvolle en aangename avond.
Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd evenement, wat door de goed gecoördineerde samenwerking tussen de diverse uitvoerenden heeft gezorgd voor een verrassende avond, en wellicht een duurzame verbinding tot gevolg zal hebben.