De STEM van……… Rene en Margriet Lammerts

Square

De STEM van……… Rene en Margriet Lammerts

Margriet : Mijn eerste koor was in Eindhoven, op de 6de klas van de lagere school, waar ik al als alt zong .
De daarop volgende 6 jaar bracht ik door in Maastricht in het internaat van de ursulinen, waar we de gregoriaanse missen, de kerkelijke gezangen en de completen met grote regelmaat repeteerden en uitvoerden ( iedere week). Dan was er nóg een koor waar je de keuze had om bij te gaan. Daar zong ik ook in mee.
Na ons trouwen woonden we achtereenvolgens in Eindhoven ,Heeze ,Teteringen ,Bilthoven ,Eijsden en Vaassen en na 11 jaar kwamen we in 1979 terecht in Arcen.
Ondertussen hadden we 3 kinderen en vonden het verhuizen wel welletjes. Tijd om te settelen en weer bij een koor te gaan, de “Gemengde Zangvereniging Arcen”. Onze oudste dochter Marloes werd jeugdlid .
Rene : Zoals Margriet al schreef, hebben wij door verandering van baan op veel plaatsen in Nederland gewoond. Telkens weer leerden we nieuwe mensen leren kennen en ook moesten we weer iedere keer afscheid nemen .
Ons verblijf in Arcen heeft 22 jaar geduurd , nu wonen we al bijna 20 jaar in Broekhuizen . Omdat ik bij verschillende verenigingen lid was en me graag inzette voor de gemeenschap, hebben we ervoor gekozen om ons sociale leven in Arcen voort te zetten . Carnavalsvereniging ,kerkbestuur, veteranen voetbal, Ruitentroef en Klokkedrie. Een maandkaart voor het veer en daar gingen we weer.
Margriet : Tot mijn spijt repeteerde Con Brio op dezelfde avond als de GZA , anders was ik lid geworden van 2 koren . Maar ik wilde mijn koor niet verlaten , al moest ik ’s avonds terug naar huis over Wanssum. Er waren meer leden die van ver kwamen om in Arcen te zingen, het gevolg van dirigenten die zangers meebrachten om het koor te versterken bij concertreizen en uitvoeringen. Inmiddels was Rene voorzitter van het koor geworden en werd ook zingend lid. Onze Marloes is jaren lang vanuit Kevelaer gekomen , bracht haar zoon mee en maakte ook andere bekenden en vrienden enthousiast. Vooral gedurende het dirigentschap van Roel Verheggen die interessante projecten op touw zette, hadden we veel aanwas. Marloes heeft enkele jaren geleden met een vriendin ,ook oud-koorlid, het Theaterkoor Niederrhein in Kevelaer opgericht.
Rene: Nu de GZA is opgeheven ,wilden wij toch graag blijven zingen en de voordehand liggende keuze was Con Brio. Een kadootje, dat er al 3 GZA-leden ons waren voorgegaan !
Het hartelijke welkom op de eerste repetitie heeft ons aangenaam verrast ,de vriendelijkheid en openheid van de leden maken het gemakkelijk contact te maken .
We hopen dat we weer samen kunnen gaan zingen ,we zien wel wat de toekomst brengt .