De Locht – Expositie Natuur en Cultuur

Square

Met beeld en tekst wordt de grote verscheidenheid aan landschappen in onze regio getoond. Dit landschap nodigt uit om er al wandelend kennis mee te maken. Met behulp van QR-codes kan men de bijbehorende wandelingen vastleggen en op een later tijdstip ontdekken.
Deze expo is ontstaan in samenwerking met de Stichting Limburgs Landschap, die dit jaar het 90 jarig jubileum viert met het motto “Ode aan het landschap”.

De bezoeker krijgt een mooi beeld van een vorm van Duits natuurbeheer in de expositie “Natur- und Kulturlandschaft Niederrhein”.
Deze expositie is samengesteld door “Infozentrum Krickenbecker Seen”. We zien een wereld van bijzondere bomen en fauna; en bijzondere beheerstechnieken. Daarnaast laat de tentoonstelling zien dat ook de hulp van vrijwilligers en verenigingen onmisbaar is om de bijzondere bomencultuur te bewaren.
Openluchtmuseum de Locht doet mee aan het Europese INTERREG-project ‘Natuur en Cultuur tussen Rijn en Maas’.