Lezing apotheek Meerlo

Square

Op woensdag 1 november komt Linda Jonkers van Apotheek Meerlo een lezing verzorgen.
De middag begint om 14.00 uur en vindt plaats in het Brouwershuis.

Thema: Wijs met medicijnen
Als u medicijnen op een goede manier gebruikt, kunnen ze uw leven een stuk aangenamer maken. Maar medicijnen kunnen ook nadelen hebben. Hoe meer medicijnen u gebruikt, hoe groter de kans is dat u te maken krijgt met die nadelen. En hoe moeilijker het is om de medicijnen op een juiste manier te gebruiken. Veel ouderen gebruiken vijf of meer verschillende medicijnen. Dit is niet altijd makkelijk.
Een hogere leeftijd geeft ook een grotere kans op bijwerkingen en problemen met geneesmiddelen, bijvoorbeeld omdat de werking van de nieren minder wordt bij hogere leeftijd. Het is daarom heel belangrijk dat ouderen geneesmiddelen nauwkeurig gebruiken. En dat de apotheek hierop controleert.
Hoe u dat kunt doen en waar u zelf op kunt letten zal Linda Jonkers vertellen in de lezing die zij zal verzorgen. Linda Jonkers is sinds 2001 apotheker in Meerlo. In haar lezing staan geneesmiddelen uiteraard centraal. Aan bod komen de verschillende geneesmiddelen en toedieningsvormen, hoe worden deze ingenomen en toegediend. Verder vertelt zij over bijwerkingen, het gebruik van verschillende geneesmiddelen naast elkaar en hoe de apotheek daarbij kan helpen.
Aan de orde komt ook wetgeving omtrent geneesmiddelen (bijv. geneesmiddelen met en zonder recept, eisen aan geneesmiddelonderzoek, de bijsluiter etc.). Tevens geeft zij een kijkje achter de schermen van de apotheek.
En natuurlijk kunnen alle vragen die men heeft gesteld worden.

Tijdens de pauze zal U door de KBO een kop koffie worden aangeboden. In verband met het klaarzetten van de stoelen en het maken van de koffie/thee, willen we graag weten of U op deze middag aanwezig bent. De kosten van deze middag zijn voor rekening van de KBO.
Wilt u ook op deze middag aanwezig zijn, geef dit dan uiterlijk 30 oktober door aan Paula Keltjens, Toon Peetersstraat 9, Broekhuizenvorst, telefoonnummer 4632423 of per e-mail paula.keltjens@ziggo.nl