Winterconcert Con Brio (2)

Square

Saxkwartet Oêt de Kroênemberrig
tijdens het concert in Broekhuizen met Con Brio, 2 februari 2020

Dit viertal bestaat uit muzikanten van fanfare Monte Corona uit Kronenberg & Evertsoord: Anouk Aerts, Guus Aerts, Ruud Aerts en Geert Nellen. Dit gelegenheidskwartet is éénmalig opgericht in 2016, toen Anouk (op alt saxofoon) en Guus (sopraan) hun openbaar D-examen met Monte Corona deden. De vader van Anouk (Ruud) speelde tenor; de docent van Guus en Anouk (Geert) op de baritonsax. In een goed gevulde kerk werd tijdens het openbare D-examen een afwisselend programma van beide kandidaten ten gehore gebracht: solistisch met orkest, in duo’s én in dit saxofoonkwartet.
Eerder werkte dirigent Marcel Kuepers samen met Geert Nellen tijdens het dirigeer-examen van Geert in 2007. Toen verleenden koren van Marcel hun medewerking – Melodia uit Kronenberg en Vivace uit Blerick -, begeleid door sax met koper in een arrangement van Geert.
Voor deze gelegenheid is het saxofoonkwartet weer nieuw leven ingeblazen, onder de wat merkwaardige naam Saxkwartet Oêt de Kroênemberrig. Het kwartet zal een paar klassieke delen spelen uit Trois Pieces van Albeniz, met afsluitend het populaire Oh Lady be Good.
Samen met Con Brio brengt het kwartet tenslotte de Ballad of the Tempest ten gehore.