Week van de Goede Doelen 2020 (2)

Square

Aan alle inwoners van Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

Goede Doelen zoals bijvoorbeeld het Longfonds of het KWF houden zich onder andere bezig met allerlei voorlichting. Maar ook proberen ze ziektes te voorkomen. Denk aan anti-rook campagnes. Er zijn cursussen voor hart- reanimatie. De Brandwondenstichting geeft aanwijzingen wat te doen bij verbrandingen. Of beter nog hoe verbrandingen te voorkomen. Maar al die fondsen geven ook begeleiding aan mensen die nu met deze ziekten en ongelukken te maken hebben gekregen. Directe familie kan hulp krijgen. Ook worden er in laboratoria en UMC’s veel onderzoek gedaan naar nieuwe medicijnen, naar andere behandelmethodes, operatietechnieken en hulpmiddelen. Er zijn geregeld nieuwe uitvindingen en doorbraken. Dat geeft hoop. Maar blijven we dicht bij huis, we kennen nu allemaal de AED’s die tegenwoordig overal hangen in sportgebouwen, supermarkten en bijv. ook bij de Naesenhof. Deze apparaten hebben al heel wat levens gered. Dit alles kost veel geld en alle beetjes helpen. Dus als wij bij u langs komen met de collectebus, doneer dan zoveel als u kunt missen. Zo werken wij mee aan een gezonde wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Maar ook voor ons zelf.

De collecte is ook dit jaar weer in week 15. Dat is dus in de Goede Week voor Pasen. Wij komen bij u aan de deur van 6 tot 10 april.
De werkgroep