KLokkenluiden: teken van hoop

Square

Initiatief om klokken te luiden als teken van hoop
op woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur is verlengd tot 29 april a.s..
Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus. In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten.

Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.
Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken als teken van hoop! Vele torens, kerken en klokkenstoelen luiden mee. Het is een initiatief van de oud-katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Parochies kunnen zich aansluiten. Enkele parochies in onze federatie ondersteunen dit initiatief door hun klokken op die dag te luiden.
Meer informatie over dat initiatief kunt u vinden op: www.klokkenvanhoop.nl .
Meevieren Heilige Mis op televisie of internet…
Op de website van het bisdom Roermond (zie: www.bisdom-roermond.nl, actueel, uit de regio) kunt u informatie en links vinden om een Heilige Mis live te volgen. Er zijn verschillende kerken die de Heilige Mis uitzenden.
Website federatie
Op de website van onze federatie (zie: www.federatiemaasdorpen.nl) die nog in opbouw is kunt u nu al overlijdensberichten vinden en informatie over de liturgie van de week en – voor zover mogelijk – een link met uw parochie.


Parochiefederatie Maasdorpen
Pastoor Schreiber