De STEM van …………. Miep Verheijen

Square

De stem van……………… MIEP VERHEIJEN, alt

Zingen is belangrijk voor mij, het staat hoog op mijn lijstje. Voordat ik lid werd van Con Brio, zong ik bij een smartlappenkoor in Grubbenvorst. Dat was niet erg ver weg, maar toch begon ik het op den duur vervelend te vinden om laat op de avond nog naar Broekhuizen terug te moeten.

Gevraagd of ik bij Con Brio mocht komen, ik was toen al 70+ en bang dat ik te oud zou zijn. Maar ik mocht komen, kreeg na een poosje een stemtest en sindsdien zing ik bij de alten. Daar ben ik nog altijd heel dankbaar voor.
De repetitietijd elke donderdag van 20:00 tot 22:00 uur is prima te doen. Het Brouwershuis is vlakbij, dus ik ben snel thuis, en dan zet ik onmiddellijk muziek aan.

Muziek maakt blij en je maakt er ook anderen blij mee. Wat dat betreft maakt het niet uit wat je zingt. Ik hou van vele soorten muziek, vlotte stukken zijn leuk, maar langzame melodieën zijn ook heel mooi.

In het begin had ik wat moeite met het repertoire. Bij het smartlappenkoor kon ik onmiddellijk alles meezingen, de meeste liedjes kende ik ook. Nu moest ik echter echt serieus repeteren. Ik kon geen noten lezen, maar andere leden hielpen me wel. De sfeer bij Con Brio is heel prettig en gemoedelijk. Daardoor kwam ik al snel over mijn aanvankelijke verlegenheid heen.

Ik ben ook mee geweest op een concertreis naar Engeland, enige jaren geleden. Dat heb ik echt fantastisch gevonden! Eerst heb ik nog geaarzeld, aangezien mijn man nog niet zo lang daarvoor was overleden en ik wist niet of ik dat nou wel zou doen. Maar ik ben erg blij dat ik toch mee ben gegaan.

Het enige minpuntje wat mij betreft, is dat het koor zo weinig Duits zingt. Daar zou ik wel wat meer van willen. Maar de muziekcommissie heeft me uitgelegd dat er weinig koormuziek in het Duits beschikbaar is. Dat is toch wel jammer.
En ik voel me nog wel eens onzeker als we een uitvoering geven. Zo’n drie keer per jaar een concert is voor mij wel genoeg hoor.

Vroeger heb ik weleens gezegd dat ik met zingen zou stoppen, zodra ik 80 werd. Daar ben ik inmiddels al enkele jaren overheen, maar ophouden……. ik denk er niet aan! Ik zou het erg missen. Nu met die coronacrisis mis ik het ook al, dat we niet meer elke donderdag repeteren. Het lijkt nog wel een poosje te gaan duren………..vreselijk.