Welkom in Nederland / Witamy w Hollandii

Square

Hoe welkom waren arbeidsmigranten in de jaren 90 toen zij nog grotendeels illegaal waren?
De basis voor deze tentoonstelling vormt het fotoboek van Floor Hermans: ‘Aspergestekers van 1990 tot 2004’. Hij maakte van zijn ervaring als huisvester een kunstproject. Over seizoensarbeid in de aspergeteelt, zwart werken, overleven en beroerde werkomstandigheden.
In “Poolse impressies” laten we foto’s zien die Floor Hermans maakte tijdens zijn bezoeken aan Polen in de jaren ’90. Ze geven een indruk van de leefomstandigheden van de gastarbeiders in hun thuisland destijds.
Ook vertonen we de film “de Polenkaravaan”. In deze film volgen Wiek Lenssen en Harrie Lennaerts enkele arbeidsmigranten op zoek naar werk in de aspergeteelt. Ook te zien is werk van de Italiaanse fotografe Sofia de Benedictis en de Poolse fotograaf Antoni Czarczynski.

welkom_nb.jpg