Petranpad Ultra Trail door Horst aan de Maas

Square

Op zaterdag 4 mei start de 5e editie van de Petranpad Ultra Trail. Ruim 100 ultra-trailers uit Nederland, België, Polen en Duitsland lopen die dag het 112 km lange Petranpad of de 64 km lange lightversie in één keer uit.

Ultra trailers lopen lange afstanden. Een run is pas een ultra trail als de afstand langer is dan een marathon. En daarbij lopen Ultra trailers zoveel mogelijk over paden en natuurterreinen, verharde wegen worden zoveel mogelijk gemeden. Het Petranpad heeft dat allemaal in zich en is een stevige uitdaging voor de ultra lopers. Meedoen is belangrijker dan winnen, respect voor de natuur staat voorop maar de uitdaging is wel om binnen de gestelde tijdslimieten binnen te komen.

De deelnemers die voor de hele ronde gaan, starten vroeg in de morgen aan de tocht om tussen 15:30 en 22:00 uur terug te keren op ’t Kasteelke in Meerlo. Om 10.00 uur vertrekt een groep van 50 lopers die de 64 km doen, zij starten halverwege het traject in Griendtsveen aan de Lavendelweg bij dagbesteding de Lavendel. Kom gerust kijken bij de start in Griendtsveen of bij de finish bij ’t Kasteelke in Meerlo op zaterdagmiddag en aanschouw de wereld van de Ultra trail runners!

Voor de gewone wandelaar is het Petranpad verdeeld in 9 etappes. Het pad loopt van natuurgebied naar natuurgebied. In Horst aan de Maas en soms ook net buiten de grenzen. Het verbindt het hoogveengebied de Peel via akker, hei, bos en beekdal met de uiterwaarden van de Maas. Ga voor meer informatie naar www.petranpad.nl of www.landschaphorstaandemaas.nl